۷ راهنما و مقاله معتبر برای تعیین و بازنگری فواصل کالیبراسیون تجهیزات اندازه‌گیری

ILAC G24

تعیین و بازنگری فواصل کالیبراسیون متوالی استانداردهای مرجع، کاری و تجهیزات اندازه‌گیری عامل مهمی در حفظ توانایی آزمایشگاه برای تولید نتایج اندازه‌گیری قابل ردیابی و قابل اطمینان است. در بندهایی ۵-۵ و ۵-۶ استاندارد ISO/IEC 17025 الزام برای تعیین برنامه و مشخص کردن فواصل کالیبراسیون آورده شده است. بر این اساس یکی از سئوالاتی که برای بسیاری کارکنان مراکز آزمایشگاهی همواره وجود دارد در خصوص نحوه تعیین فواصل کالیبراسیون تجهیزات و ابزار آلات اندازه گیری است. آنها می‌خواهند بدانند چگونه فواصل کالیبراسیون را به نحوی مناسب تعیین کنند. برای انجام این کار روش‌های تفاوتی وجود دارد که می‌توان از این روش‌ها در شرایط و موقعیت‌های مختلف استفاده نمود. بر این اساس، در این پست لیستی از راهنماها و مقالات مرتبط با تجزیه و تحلیل فاصله کالیبراسیون معرفی می‌شوند. امیدوارم که این مطلب به شما برای انتخاب روش یا روش‌ها مناسب کمک نماید.

۷ سند معتبر برای تعیین فواصل کالیبراسیون:


راهنمایی تعیین فواصل زمانی کالیبراسیون تجهیزات اندازه گیری

۱ | راهنمایی :ILAC G-24 برای تعیین فاصله کالیبراسیون

اولین سند معتبر که برای تعیین فواصل کالیبراسیون پیشنهاد می‌شود راهنمای ILAC G24 می‌باشد. این راهنما پنج روش را برای تعیین فاصله کالیبراسیون تجهیزات ارائه می‌نماید. روش‌های ارائه شده در این راهنمای در ارزیابی آزمایشگاه‌ها بر اساس استاندارد ISO/IEC 17025‌ توسط تیم ارزیابی پذیرفته می‌شود.

دانلود متن اصلی راهنمای ILAC G24 برای تعیین فواصل کالیبراسیون تجهیزات

دانلود متن فارسی راهنمایی ILAC G24 برای تعیین فواصل کالیبراسیون تجهیزات


GMP 11

۲ | راهنمایNIST GMP 11 : تخصص و تعیین فواصل کالیبراسیون برای استاندارهای آزمایشگاهی

 راهنمایNIST GMP 11  جهت تعیین فواصل کالیبراسیون برای استانداردها و ابزار دقیق مورد استفاده در فرایندهای اندازه گیری می‌تواند مورد استفاده قرارگیرد. در هدف این راهنما ذکر شده است که:

فرایندهای اندازه گیری سیستم های دینامیکی هستند و اغلب با گذشت زمان و یا استفاده رو به زوال می‌روند. طراحی یک سیستم کالیبراسیون بدون هیچگونه روشی برای تعیین اینکه چگونه اغلب فواصل کالیبراسیون ابزارها و استانداردها مشخص می‌شوند، ناقص است. فاصله ای که به درستی انتخاب شده اطمینان می دهد که اقلام کالیبراسیون در زمان مناسب کالیبره می‌شوند.

در راهنمای زیر نحوه تعیین فواصل کالیبراسیون برای استانداردها و ابزار دقیق مورد استفاده در فرایندهای اندازه گیری را تشریح می کند.

دانلود متن اصلی راهنمایNIST GMP 11 برای تخصص و تعیین فواصل کالیبراسیون برای استاندارهای آزمایشگاهی


NCSL RP 1

۳ | راهنمایNCSL RP1 : تعیین و ایجاد فواصل کالیبراسیون

راهنمایNCSL RP1 : جامع‌ترین و کامل‌ترین مدرک برای تعیین فواصل کالیبراسیون می‌باشد که در آن چندین روش برای انجام این کار پیشنهاد شده است که برخی از این روش‌ها ساده و برخی از آنها پیچیده می‌باشد. تهیه این راهنما رایگان نمی‌باشد و برای خرید آن بایستی ۸۰ دلار پرداخت نمود بر همین اساس این راهنما در مراکز آزمایشگاهی کمتر مورد استفاده قرار گرفته است. مرکز استاندارد دفاعی ایران در تهیه IDS 690 از برخی از روش‌های ذکر شده در این راهنما برای بهینه سازی فواصل کالیبراسیون استفاده نموده است،  IDS 690 را می‌توان با هزینه بسیار کم از مرکز استاندارد دفاعی خریداری نمود.


۴ | مقاله تکنیک‌های بهینه سازی فواصل کالیبراسیون

در این مقاله راهکارها و نکنیک‌های برای بهینه سازی فواصل زمانی کالیبراسیون با توجه به هزینه‌های پشتیبانی، چرخه عمر تجهیز و هزینه‌های مربوط به عملکرد سیستم اندازه‌گیری ارائه می‌شود. تمرکز اصلی این مقاله بر روی روش‌های مدلسازی قابلیت اطمینان با استفاده از مدلسازی ریاضی می‌باشد. بر این اساس اگر با انجام بهینه‌سازی با مدلسازی ریاضی آشنایی ندارید استفاده از این روش اصلا توصیه نمی‌شود.

دانلود مقاله تکنیک‌های بهینه سازی فواصل کالیبراسیون


۵ | مقاله تجزیه و تحلیل فواصل کالیبراسیون به روش ساده

این مقاله در کارگاه آموزشی و سمپوزیوم بین المللی NCSL 2006 در نشویل، تنسی ارائه شد. در این مقاله یک الگوریتم ساده برای تعیین فواصل کالیبراسیون بر اساس نتایج کالیبراسیون ابزار اندازه‌گیری فراهم می کند. اگرچه روش های دیگر از داده های گذشته برای تعیین فواصل کالیبراسیون استفاده می کنند، اما این روش برای استفاده بسیار ساده و سریع است.

دانلود مقاله تجزیه و تحلیل فواصل کالیبراسیون به روش ساده


۶ | مقاله تعیین فواصل کالیبراسیون به یک روش اقتصادی

این مقاله در کنفرانس کیفیت سالانه ۱۹۹۵ ASQC در سینسیناتی، اوهایو ارائه شد. روش شرح داده شده در این مقاله از توزیع احتمالی Weibull برای توصیف داده های شکست برای تخمین محدوده های کالیبراسیون استفاده می کند که ریسک و هزینه را به حداقل می‌رساند. با توجه به اینکه این روش برای تعیین فواصل کالیبراسیون اهداف کسب و کار و همچین کیفیت خدمات را در نظر می‌گیرد، یکی از روش‌های خوب برای تعیین فواصل کالیبراسیون می‌باشد.

دانلود مقاله تعیین فواصل کالیبراسیون به یک روش اقتصادی


۷ | مقاله فاصله کالیبراسیون از داده های متغیر

این مقاله در مجله اندازه گیری در سال ۲۰۰۶ منتشر شده است. روش های شرح داده شده در این مقاله نشان می دهد چگونه می‌توان فواصل کالیبراسیون با استفاده از داده های متغیری و تحلیل رگرسیون تعیین نمود. این روش را برای مهندسان و افرادی که ریاضیات و آمار خوبی دارند، توصیه می‌شود. اگر ریاضی و آمار شما خوب نیست با توجه به پیچیده بوده این روش از آن استفاده نکنید.

دانلود مقاله فاصله کالیبراسیون از داده های متغیر

دیدگاهتان را بنویسید