بررسی قابلیتهای نرمافزار GUM Workbench برای محاسبه عدم قطعیت اندازه گیری
1- معرفی نرم افزار GUM Workbench برای محاسبه عدم قطعیت اندازه گیری
برای محاسبه عدم قطعیت اندازه گیری نرمافزارهای زیادی تا الان ایجاد شده است که هر کدوم از آنها نقاط قوت و ضعف خاص خودشون را دارند، با توجه به کار با چندین نرم افزار برای محاسبه عدم قطعیت، به نظر من نرم افزار GUM Workbench یکی از نرم افزارهای خوب موجود بازار در این خصوص است. نسخه حرفهای نرم افزار GUM Workbench در حدود ۲۵۰۰ یورو قیمت دارد ولی نسخه آموزشی این نرم افزار به صورت رایگان است و از لینک زیر میتوانید آن را دانلود کنید. با اینکه نسخه آموزشی این نرم افزار فاقد برخی از امکانات نسخه حرفهای است محدودیتی برای وارد کردن بیش از ۲۰ مولفه برای تخمین عدم قطعیت اندازه گیری دارد، ولی در همین حد هم برای محاسبه عدمقطعیت در آزمایشگاهها بسیار کارامد است.
دانلود نرم افزار GUM Workbench (پسورد: www.dastmardi.ir)
یکی دیگه از نرم افزارهای خوب در زمینه محاسبه عدم قطعیت نرم افزار Uncertainty Sidekick است. شرکت سازنده این نرم افزار (ISG) میباشد. این شرکت در سایت خود نرمافزارهای مختلف محاسبه عدم قطعیت در یک مقاله با هم مقایسه کرده است. سازنده نرمافزار مدعی است نرم افزار آنها از تمامی نرم افزارهای موجود در بازار بهتر است.!!
مقاله مقایسه نرم افزارهای موجود در دنیا برای تخمین عدمقطعیت در اندازهگیری
نکتهای که باید به آن توجه شود این است که آخرین نسخه نرم افزار Uncertainty Sidekick با نسخههای اولیه سایر نرم افزارهای مقایسه شده است. عدم مقایسه نرمافزار با آخرین نسخه رقبا در این مقایسه سئوال برانگیز میباشد. همچنین در این مقاله مقایسه نرم افزار Uncertainty Sidekick با نرمافزار خوب QMSys GUM آورده نشده است. به نظر اینجانب QMSys GUM و GUMsim و GUM WorkBench توی نرمافزارهای موجود در بازار دارای جایگاه اول و دوم و سوم هستند. این نرم افزارها از قابلیت بیشتری نسبت نرم افزار Uncertainty Sidekick برخوردار هستند.
سخن پایانی …
با توجه به کارامدی بسیار خوب این نرم افزارها توصیه میشود برای محاسبه عدمقطعیت در اندازهگیریها و کالیبراسیونهای استفاده نمایند. همگام انجام محاسبات به صورت دستی وقتی مدل ریاضی اندازه گیری تعداد زیادی مولفه داشته باشد، تعیین ضرایب حساسیت برای تبدیل واحد کردن مولفهها بسیار دشوار خواهد بود. کارکنان آزمایشگاهها میتواند محاسبات ریاضی و آماری خود را با استفاده از نرمافزارهای رایج ذکر شده انجام دهند. در پست آموزشی بررسی ۹ نرم افزار رایج محاسبه عدم قطعیت اندازه گیری – همراه با لینک دانلود مقایسه جامعی بین نرمافزارهای رایج انجام شده است. میتوانید با انتخاب یک نرمافزار مناسب محاسبات ریاضی و آماری را با کمک آنها انجام دهید. در ادامه این پست فیلم آموزشی نحوه کار با نرم افزار GUM WorkBench را میتوانید مشاهده نمایید.
2- هماهنگی برای برگزاری دوره آموزشی عدم قطعیت در اندازه گیری با نرم افزار
جهت هماهنگی برای برگزاری دوره آموزشی عدم قطعیت اندازهگیری با نرم افزار GUM Workbench میتوانید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید