محاسبه عدم قطعیت در آزمونهای میکروبیولوژی مطابق راهنمای A2LA G108

1- مقدمه ای بر محاسبه عدم قطعیت در آزمونهای میکروبیولوژی
نتایج در آزمونهای میکروبیولوژی دارای توزیع پواسون میباشد، لذا برای محاسبه عدم قطعیت در آزمونهای میکروبیولوژی نمیتوان از روشهای مرسوم برآورد عدم قطعیت نظیر روش GUM استفاده نمود. بر این اساس در راهنما G108 انجمن اعتباربخشی آزمایشگاههای امریکا A2LA سه روش به همراه مثال برای محاسبه عدم قطعیت در آزمونهای میکروبیولوژی با در نظر گرفتن نرمال نبودن توزیع نتایج ارائه شده است. این روشها راههایی برای پیادهسازی خطمشیهای انجمن اعتباربخشی آزمایشگاههای امریکا A2LA جهت محاسبه عدم قطعیت در میکروبیولوژی برای آزمون شمارش تعداد کلنیها را نشان میدهد.
این سه روش عبارتند از:
- روش ۱: تجدیدپذیری تکرارها برای نمونه یا نمونه شاهد آزمایشگاه؛
- روش ۲: محاسبه عدم قطعیت به روش ریکاوری تکرارها؛
- روش ۳: استفاده از دادههای اعتبارسنجی روشهای آزمون.
این روشها برای همه روشهای کمی میکروبیولوژیکی، از جمله شمارش وMPN کاربرد دارند. آزمایشگاههای میکروبیولوژی برای برآورد عدم قطعیت آزمونهای خود میتوانند از روشهای ارائه شده در این راهنما استفاده نمایند. جهت دانلود متن کامل راهنمای A2LA G108 برای محاسبه عدمقطعیت در آزمونهای کمی میکروبیولوژی بر روی لینک زیر کلیک کنید:
دانلود راهنمای A2LA G108 برای محاسبه عدمقطعیت در آزمونهای کمی میکروبیولوژی
هماهنگی برای برگزاری دورههای آموزشی محاسبه عدم قطعیت در میکروبیولوژی
جهت هماهنگی برای برگزاری دوره آموزشی ارزیابی عدم قطعیت در میکروبیولوژی میتوانید با ما تماس حاصل نمایید.

درباره dastmardi
اين سایت با هدف اشاعه مفاهیم مدیریت كیفیت در زمینه ارائه خدمات آزمايشگاهی و ترويج استانداردهای رایج در اين خصوص نظیر ISO/IEC 17025, ISO 15189 ایجاد شده است.خوانندگان عزيز، سعي می شود در این سایت اطلاعات تخصصی و بروز در زمینههای سيستمهای مدیریت كیفیت در مراكز آزمايشگاهی، استانداردهای بینالمللی ارائه خدمات آزمايشگاهی، ارزيابی و محاسبه عدم قطعیت اندازه گیری، نمونهبرداری پذيرشی، كالیبراسیون تجهیزات اندازهگیری، طراحی آزمایشها، اعتباربخشی روشهای آزمون و تضمین كیفیت نتایج آزمون ارائه شود. اميدوارم با همكاري شما عزيزان و علاقهمندان، يك پايگاه اطلاعاتي مفيد و معتبر براي علاقمندان بحت مديريت كيفيت در مراكز آزمايشگاهي در ايران ايجاد شود. لذا از ارسال نظرات ، پيشنهادات و مطالب علمي و فني خود دريغ نكرده و به غنيتر كردن اين سایت براي استفاده كارشناسان و علاقمندان كمك نماييد. بديهي است مطالب و نظرات به اسم ارسال كننده درج خواهد شد.
نوشتههای بیشتر از dastmardi
دیدگاهتان را بنویسید