تغییرات ویرایش جدید راهنمای یوراکم قواعد تصمیم گیری و ارزیابی انطباق
1- مقدمهای بر قواعد تصمیم گیری و بیانیه انطباق
کارگروه عدم قطعیت و قابلیت ردیابی اندازه گیری یوراکم ویرایش جدید راهنمای “استفاده از اطلاعات عدم قطعیت در ارزیابی انطباق” را به همراه نسخه اصلاح شده بروشور اولیه آن منتشر کرد. این راهنما و بروشور آن با هدف کمک به آزمایشگاهها برای توسعه و استفاده از قواعد تصمیم گیری میباشد که میتواند در برنامههای ارزیابی انطباق بر اساس الزامات استاندارد ISO/IEC 17025:2017 مورد استفاده قرار گیرد. این راهنما و بروشور مربوط به آن به منظور در نظر گرفتن آخرین پیشرفتهای سایر راهنماها و استانداردهای بینالمللی از جمله ILAC G8 با عنوان “رهنمودهای مربوط به قواعد تصمیم گیری و بیانیه های انطباق” و همین طور JCGM 106 با عنوان “ارزشیابی دادههای اندازه گیری – نقش عدمقطعیت اندازهگیری در ارزیابی انطباق” اصلاح شدهاند.
2- بروشور جدید یوراکم برای ارزیابی انطباق و قواعد تصمیم گیری
بروشور اطلاعاتی جدید یوراکم مقدمهای مختصر در مورد موضوع ارزیابی انطباق با استاندارد یا مشخصات را ارائه میکند. راهنمای جدید یوراکم نیز شامل بحث و توصیههای کلی از جمله استفاده از “باندهای محافظ” برای بهبود احتمال “پذیرش صحیح” یا “رد صحیح” است. این امر با راهنمایی دقیقتر در مورد وضع قوانین تفسیر و با چندین مثال ارائه میشود. ویرایش جدید راهنما یوراکم شامل چندین مورد جدید از جمله استفاده از قواعد تصمیم گیری “غیر باینری” میباشد. قواعد تصمیمگیری غیر باینری به قواعدی گفته میشود که در آن نتایج به صورت “منطبق یا تایید”، “نامنطبق یا رد” و یا “مشروط یا غیر قطعی” ارائه میدهند. این راهنمای مبحث جدیدی را برای “ریسک جهانی” و “ریسک ویژه” که مفاهیم مهمی در ILAC G8 هستند. با استفاده از توزیع لگنرمال برای برخی موارد مهم نامتقارن ارائه میدهد.
دانلود بروشور جدید یوراکم استفاده از اطلاعات عدم قطعیت اندازه گیری در ارزیابی انطباق
3- برخی از مهمترین تغییرات ویرایش دوم راهنمای یوراکم قواعد تصمیمگیری
برخی از مهمترین تغییرات ویرایش دوم راهنمای یوراکم قواعد تصمیم گیری برای استفاده از اطلاعات عدمقطعیت اندازهگیری در ارزیابی انطباق عبارتند از:
- لیستی از اختصارات و نمادها اضافه شده است؛
- ایده محدوده پذیرش معرفی شده است؛
- قواعد تصميم گيري كه نتايج مشروط يا غيرقطعي را ارائه ميكنند (كه بعضي اوقات قوانين تصميم گيري “غير دودويي” ناميده مي شوند)، معرفي شدهاند؛
- استفاده از توزیع لگنرمال برای برخی موارد نامتقارن معرفی شده است؛ و
- معرفی ریسکهای جهانی و ویژه به پیوست این راهنما اضافه شده است.
4- برگزاری دوره آموزشی نقش عدم قطعیت در فرایند ارزیابی انطباق
جهت برگزاری دوره آموزشی نقش عدم قطعیت در فرایند ارزیابی انطباق میتوانید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید